Be a Lotus is een plek waar je tot rust kunt komen in deze hectische wereld. Je kunt er terug komen bij jezelf. De wereld is chaotisch op dit moment. De kans is groot dat je jezelf afvraagt: hoe overleef ik dit? Veel mensen laten zich meesleuren door gedachten over de maatregelen van de regering. Ons hoofd slaat helemaal op hol. En als je de televisie aanzet, word je er helemaal mee overstelpt.

Wat nu, als je je daardoor niet gek laat maken en je teruggaat naar de rust in jezelf? Naast de “denk-laag” is er namelijk een diepere laag in ons. Het denken is iets van onze geest. Ons denken neemt ons mee naar allerlei ideeën, die we geloven. We raken van slag van wat we geloven over de toekomst, in plaats van dat we realistisch blijven over wat er nu, op dit moment, in ons eigen leven gebeurt.

Als je aandacht hebt voor “wat betekent het nu, op dit moment voor mij?” dan is er een hele andere werkelijkheid. Niet meer de angst voor de toekomst, maar de rust van het nu, dit moment.

Dus, terwijl er veel maatregelen zijn, stel je je de vraag: “Speelt het op dit moment voor mij, in de concrete situatie?”. Waarschijnlijk is het antwoord “Nee”.

En als er zich een situatie voordoet waar je er wel mee geconfronteerd wordt, bijvoorbeeld: ‘Ik ben niet gevaccineerd en ik mag niet in een restaurant’. Als dit een probleem voor je is: wat maakt het tot een probleem? Je hebt de keuze om je te laten vaccineren en wel restaurants in te mogen. Als je daar niet voor kiest, is dit de situatie zoals die is. Alle andere argumenten ontstaan in jouw denken en je kunt  onderzoeken waarom die zo belangrijk zijn en waarom jij het gevoel hebt dat je daar afhankelijk van bent.

Iedere situatie is een mogelijkheid om terug te komen bij jezelf. Bij de rust in jezelf. En als je in die rust bent, is er werkelijk niets aan de hand.

Zolang we leven weten we toch al dat we de buitenwereld op veel punten niet naar onze hand kunnen zetten? De enige oplossing is naar binnen gaan en kijken hoe jij daar van moment tot moment mee omgaat. Kijken wat per moment klopt voor jou.

En als jij van binnenuit voelt dat je er iets aan moet doen, dan doe je dat. Maar stap dan wel naar de juiste personen en ga niet in de lucht roepen hoe vreselijk het allemaal is of een standpunt innemen waar je niet vanaf te krijgen bent. Want dat is je verschansen in je denken, in plaats van het constructief aan te pakken.

In dat geval doe je iets wat bij jou past, in plaats van je slachtoffer te voelen van de maatregelen, de omstandigheden.