De werkelijkheid is van een mega hoge intelligentie, die voor ons brein niet te bevatten is. In vergelijking met deze hoge intelligentie, is ons brein heel beperkt. En wij nemen de wereld waar door middel van ons brein. Daarmee missen we een heel groot deel van de werkelijkheid.

Dan is het ook nog eens zo dat ons brein ‘angst gestuurd’ is en dat ieder idee en concept de werkelijkheid inperkt. Gebeurtenissen die we in het verleden hebben meegemaakt en die niet doorleefd zijn (bijbehorende emoties toegelaten zijn), blijven ‘in onze cellen zitten’ en bepalen ons gedrag en onze reactie op situaties. Ook onze cultuur en conditioneringen bepalen hoe ons brein de wereld om ons heen waarneemt. Ook heeft het brein de ‘illusie van controle’ en de ‘illusie van houvast’. Terwijl de werkelijkheid is dat ons brein niets kan laten gebeuren.

Wat gebeurt, gebeurt vanuit de hoge intelligentie, ook wel Bewustzijn of het leven zelf genoemd. Het enige wat het brein kan doen, is zich openen of sluiten voor de werkelijkheid. Vaak sluit het brein zich vanuit angst. Als het zich opent, opent het voor liefde.

Want de werkelijkheid kent geen dualiteit, geen goed en fout, alleen liefde, harmonie, vrede, tijdloosheid en oneindigheid. Op het moment dat we ons dit diep beseffen, verandert ons leven totaal. We leven niet meer vanuit angst, maar vanuit liefde. Levend vanuit liefde beseffen we dat alles in de werkelijkheid één stromende energie is. En dat we nergens bang voor hoeven zijn, want er gebeurt wat het leven laat gebeuren.