Echt contact

Echt contact met iemand is dat je allebei present bent in het moment. En van daaruit laat ontstaan wat er wil ontstaan. En daar allebei puur en eerlijk in bent.

Voor ego is dat ‘bloedspannend’. Ego heeft het idee totaal geen ‘controle’ meer te hebben. Je laat alle angsten los of eventueel opkomen. Het geeft je de gelegenheid om je angsten te onderzoeken.

Ego is het ‘mechanisme’ dat trucjes heeft zodat de ander je ‘wel leuk vindt’. Maar eigenlijk kom je dan tot een contact van ego tot ego, wat je zou kunnen noemen van robot tot robot. Het ego is ontstaan vanuit conditioneringen, die zichzelf als het ware ‘bewezen’ hebben in je leven. Voor de een is dat de clown, de ander ‘voorzichtig zijn’, de ander ‘ de verhalenverteller op de voorgrond’. Deze conditionering zorgt ervoor dat je je angsten ‘bezweert’, op een afstand houdt, niet tegen hoeft te komen, onder ogen hoeft te zien.

Als je helemaal aanwezig bent in het contact wordt het heel intiem en dat kan het heel spannend aanvoelen. Je maakt contact van ziel tot ziel. Er is geen ik en geen jij meer, ik ben jij en jij bent mij. Eenheid!

De energie stroomt. In de een en in de ander. Het is Een energie, een stroming, dat kan voelen als vuurwerk!

Ook kunnen ego bewegingen opkomen: aantrekken, afstoten, angst, grijpen, wegduwen. En het heeft allemaal niets met de ander te maken, alleen maar met jezelf! Een spiegel!

En de echte intimiteit is natuurlijk de liefde en het geluk en vreugde die voelbaar is en die totaal onpersoonlijk is, maar ego denkt snel dat het met die andere persoon te maken heeft, ‘die kan mij gelukkig maken’.

Dit is de intimiteit die we eigenlijk allemaal zoeken. We hebben er ergens weet van. Want deze intimiteit is vuur in de positieve zin des woords.

Oh, als ik het voel komen er tranen in mijn ogen. Ik wilde altijd ‘samen’ met mijn moeder, met mijn expartner. Dit is waar ik altijd naar verlangd heb. Deze vervulling, die los staat van een persoon. Deze vervulling die in mij aanwezig is, maar intenser aanvoelt met een andere mens.