Als je je leeg voelt van binnen of eenzaam, dan betekent dat dat je het contact met jezelf op dat moment kwijt bent.

De werkelijkheid is dat we het leven zelf zijn. Het leven wat door alles en iedereen stroomt. Op het moment dat we ons hiervan bewust zijn, stromen we mee met de stroom van het leven. Die stroom die zien we in de natuur, hoe bomen, bloemen en dieren, maar ook hoe de jaargetijden meegaan in de stroom van het leven. En wij zijn daar ook onderdeel van.

Doordat we denken dat we afgescheiden individuen zijn, afgescheiden van de natuur, wordt ons denken veel belangrijker dan die natuurlijke stroom en gaat het vele denken in de weg staan voor deze stroom.

Je kunt leren om weer contact te maken met deze stroom van het leven. Allereerst is het dan belangrijk om weer te gaan voelen. Om eerlijk naar jezelf te zijn over je gevoelens. Zo leer je allereerst jezelf kennen en kun je weer meegaan met de stroom van het leven. Het leven wordt dan ook veel minder een gevecht. Het is een natuurlijke stroom, waarop je je mee kunt laten gaan en je voelt de kracht van het leven van binnen in je. Deze kracht brengt ook een diep gevoel van geluk en ontspanning met zich mee. Je bent dan niet meer voor je geluk afhankelijk van de omgeving en andere mensen. Sterker nog, je word een inspiratie voor anderen omdat ze voelen dat jij contact hebt met die stroom en dat je niets komt halen, maar komt brengen!