Vanmiddag belde ik met de Belastingdienst om te overleggen over mijn BTW plichtigheid. Of ik wel of niet BTW plichtig ben, het is voor mij okay, regels zijn regels. Maar wat ik niet okay vind, is dat de mevrouw aan de telefoon zei dat Meditatie en Mindfulness een luxe zijn. 

Als veel mensen in deze maatschappij aan Meditatie en of Mindfulness zouden doen, zouden de kosten voor de gezondheidszorg heel veel minder zijn. De gezondheidszorg in ons land en de overheid heeft nog niet begrepen dat fysieke klachten heel vaak voortkomen uit mentale klachten. Lichaam en geest zijn één! Als mensen ‘niet lekker in hun vel zitten’, raken ze gespannen. En als je gespannen bent, heeft dat een uitwerking op je lichaam. Gespannenheid leidt er namelijk toe, dat al je cellen samen trekken. En iedereen heeft zijn eigen ‘zwakke plek’. Bij de één is dat zijn onderrug, bij de ander zijn of haar nek of een ander deel van je lichaam. Voorkomen is beter dan genezen. Door meditatie sta je veel ontspannener in het leven.

Op dit moment heerst er veel angst in de maatschappij vanwege het Coronavirus. Die angst zorgt ervoor dat ons lichaam zich aanspant en de kans groot is dat we een lichamelijke klacht krijgen. Als mensen door te mediteren realistischer worden over zichzelf en het dagelijks leven en daardoor kunnen ontspannen, kost dat de overheid heel veel minder geld voor de gezondheidszorg. Door mindfulness krijgen mensen meer inzicht in zichzelf, hun spanningen en inzicht in andere mensen. Dat brengt mensen veel ontspanning.

Ook ben ik ervan overtuigd dat er veel minder agressie zou plaatsvinden. Agressie is wat mij betreft een vorm van machteloosheid. Mensen zijn op dit moment angstig vanwege de berichtgeving en de onduidelijkheid omtrent het Coronavirus. Daarnaast is er veel wat de mensen afleiding geeft op dit moment niet mogelijk. Een deel van de mensen weet zich geen raad met de energie en de onrust die ze in zichzelf voelen. Dit leidt bij een deel van de mensen tot agressie.

Kortom: meditatie en mindfulness doen de maatschappij heel goed in het verminderen van kosten voor de gezondheidszorg en vermindering van agressie.