Meditatie

Meditatie is een middel om jezelf te trainen om met je aandacht in het huidige moment te zijn, in de werkelijkheid. 

Als onze aandacht naar onze gedachten gaat maken we geen contact met het ‘hier en nu’. Gedachten komen voort uit ons verleden en richten zich op ideeën over de toekomst. Op het moment dat we met onze aandacht in het hier en nu zijn, maken we contact met onze ware natuur, tijdloosheid, oneindigheid en een mega hoge vorm van intelligentie. Een intelligentie die ons brein ver te boven gaat. Hier weer contact mee maken geeft een diep gevoel van thuiskomen. Want dit is wie en wat we ten diepste zijn en waar we gedurende ons leven naar op zoek zijn.

Alleen als we ons ware zelf zijn komt er ware verbinding tot stand met medemensen. Deze woorden zijn eigenlijk teveel. Ons ware Zelf is Een in alles en iedereen. Er bestaat geen ander. Alles is inherent met elkaar verbonden. Dit te ervaren is grote rijkdom. Het is een rijkdom die we zijn, maar die bedolven is geraakt onder de cultuur, onze conditioneringen en onverwerkte trauma’s. Door ons bewust te worden van alles wat ervoor zorgt dat we geen contact meer kunnen maken van onze ware natuur, kunnen we deze ‘wolken voor de zon’ doorzien en lossen ze op. 

Meditatie is hier een middel voor. Zoals ook Zelfonderzoek een middel is om de ‘wolken voor de zon’ dieper te onderzoeken en doorzien. Op den duur is meditatie niet meer nodig omdat je voortdurend je ware natuur bent, echtheid, de werkelijkheid.

De wijzen noemen het aardse bestaan een illusie omdat het een bouwwerk is van gedachten, ideeën, concepten en niet de werkelijkheid, hier en nu.

 

 

 

 

Bea ontvangt je in een sfeervolle ruimte en met een warm hart. Je voelt meteen waar ze voor staat; je mag zijn wie je bent.

De meditatiebijeenkomsten die ik al geruime tijd bij haar volg zijn voor mij heel waardevol. Ze hebben me dichter bij mezelf gebracht en zorgen ervoor dat ik met meer vertrouwen in het leven sta. Het leven leven zoals het nu is. Dat geeft rust en ontspanning. Ook als het leven moeilijk is. Niet blijven hangen in het verleden, geen zorgen over de toekomst. Daar is niets zweverigs aan. Wat is er meer dan dit moment?

De woorden die in me opkomen voor Bea:
Met aandacht, respectvol, fijne stem, enthousiast, warm, betrokken. “mooi” kan je zo mooi zeggen met heel je lijf.

Voor mij;
De meditatie is een onderdeel van mijn dagelijks leven geworden, vooral dat het moment goed is zoals het is, wat het ook moge zijn op dat moment. Acceptatie, weerstand loslaten op weg naar steeds meer overgave.