Graag wil ik beschrijven wat puur en authentiek leven voor mij inhoudt. Puur leven is jouw uniekheid leven. Leven wie jij werkelijk bent met jouw kwaliteiten en unieke talenten. Door onderzoek kun je er achter komen wat eigenlijk niet bij jou past. Welke gedragingen, patronen, gewoonten je aangenomen hebt vanwege de omstandigheden in je leven, maar ook vanwege (onbewuste) angsten. Als je hier inzicht in krijgt, doorzie je ze en word je duidelijk dat je deze niet meer nodig hebt. Dat er een tijd geweest is dat de patronen en gewoonten je ‘gediend hebben’, maar dat het niet is wat werkelijk bij jou past.

Op het moment dat je beseft wat jouw unieke talenten zijn, ervaar je jouw kracht binnen in je. En kun je in de wereld de plek innemen die bij jou past.

In ons schoolsysteem leren we te kiezen wat het meest verstandige is om geld mee te verdienen. Vaak is het maar de vraag of dat ook is wat werkelijk bij jou past, waar jij gelukkig van wordt. In onze maatschappij wordt de nadruk gelegd op intelligentie. Daarmee worden creatieve talenten van mensen meestal weinig gewaardeerd en die verdwijnen vaak naar de achtergrond. Terwijl daar juist de uniekheid van mensen in zit. Intelligentie kan daar ook een onderdeel van zijn.

Puur en authentiek leven is jouw uniekheid ten volle erkennen en waarderen. Als je dat doet en je vindt daarmee jouw plek in de wereld, voel je je gelukkig en tevreden. Je gaat dan na een werkdag met een voldaan gevoel naar huis!