Wie ben ik?

Mijn naam is Bea van der Linden, ik ben psycholoog. Sinds mijn jonge jaren ben ik nieuwsgierig naar ‘hoe het leven in elkaar zit’ en de ‘ diepere zin van het leven’. Dit leidde ertoe dat ik psychologie ging studeren aan de Universiteit Utrecht. Het was een boeiende studie, maar mijn vraag was nog niet beantwoord.

Toen de “School voor Zijnsoriëntatie” op mijn pad kwam, werden mijn vragen al een heel stuk meer beantwoord. Het is een vierjarige opleiding met als basis Boeddhisme, Meditatie en Mindfulness, gecombineerd met Humanistische Psychologie. In deze opleiding heb ik geleerd om sessies te geven die mensen bij zichzelf brengen.

Omdat ik de diepste antwoorden nog niet gevonden had, ben ik nog verder gaan kijken naar ‘de diepste waarheid over het leven’.

Voor mij wordt het antwoord gegeven door verschillende wijsheids-stromingen. Dat zijn onder andere: Advaita Vedanta, Dzogchen, Soefi’s en de Christelijke mystici. Maar ook wetenschappers als Albert Einstein en Niels Bohr komen tot dezelfde conclusie, namelijk dat alles Een is, dat het leven een mysterie is wat ons brein niet kan bevatten en dat de zin van het leven het leven zelf is. En dat het diepe geluk ieder moment al in ons aanwezig is, dat het alleen versluierd wordt door ons brein.

De afgelopen jaren heb ik veel tijd besteed aan Zelfonderzoek. Want wie zichzelf kent, kent de essentie van het leven. Zo ervaar ik het ook. Door voortdurend naar binnen in mezelf te gaan, heb ik veel van mijn eigen ‘wolken die voor de zon zaten’ in de ogen gekeken, doorvoeld en doorzien. Dit heeft geleid tot het zelf ervaren van het diepe geluk dat altijd in ons aanwezig is en diepe compassie voor het leven, mensen en de natuur.

Mijn waarden in het leven zijn: respect, eerlijkheid, oprechtheid en integriteit.  
Ik heb een eigen praktijk als psycholoog gehad in Utrecht en Almere van 1999 – 2005 en in Almere van 2012 – 2017. Na mijn studie Psychologie heb ik vele jaren gewerkt als beleidsmedewerker Kwaliteitszorg in de Zorg. In de Ouderenzorg, Jeugdzorg en bij een GGD. Ook heb ik gedurende een aantal jaren met veel plezier externe audits in de Ouderenzorg uitgevoerd. In 2011 en 2012 heb ik als Psycholoog bij het Preventiecentrum in Almere gewerkt.

Het is mijn passie om met respect en in authenticiteit met mensen samen te zijn. Op deze wijze begeleid ik groepen en individuele mensen. Als we in openheid samen zijn, stroomt het leven door ons heen. Dat geeft een gevoel van blijheid, rust en dankbaarheid. 

Sinds april 2019 woon ik in Barchem en ik vind de Achterhoek prachtig!

De foto op de beginpagina en op deze pagina is beide de berg Arunachala in Tiruvannamalai in Zuid India.