Wie ben ik?

Mijn naam is Bea van der Linden. Sinds mijn jonge jaren ben ik nieuwsgierig naar ‘hoe het leven in elkaar zit’ en de ‘ diepere zin van het leven’. Dit leidde ertoe dat ik psychologie ging studeren aan de Universiteit Utrecht. Het was een boeiende studie, maar mijn vraag was nog niet beantwoord.

Toen de “School voor Zijnsoriëntatie” op mijn pad kwam, werden mijn vragen al een heel stuk meer beantwoord. 

Omdat ik de diepste antwoorden nog niet gevonden had, ben ik nog verder gaan kijken naar ‘de diepste waarheid over het leven’.

Voor mij wordt het antwoord gegeven door verschillende wijsheidsstromingen, maar vooral het leven zelf. De antwoorden worden onder woorden gebracht door onder andere: Advaita Vedanta, Dzogchen, Soefi’s en de Christelijke mystici. Maar ook wetenschappers als Albert Einstein en Niels Bohr komen tot dezelfde conclusie, namelijk dat alles Een is, dat het leven een mysterie is dat ons brein niet kan bevatten en dat de zin van het leven het leven zelf is. En dat het diepe geluk ieder moment al in ons aanwezig is, dat het alleen versluierd wordt door ons brein.

De afgelopen jaren heb ik veel tijd besteed aan Zelfonderzoek. Want wie zichzelf kent, kent de essentie van het leven. Zo ervaar ik het ook. Door voortdurend naar binnen in mezelf te gaan, heb ik veel van mijn eigen ‘wolken die voor de zon zaten’ in de ogen gekeken, doorvoeld en doorzien. Dit heeft geleid tot het ervaren van mijn/onze ware natuur, de Eenheid.

De foto op de beginpagina en op deze pagina is beide de berg Arunachala in Tiruvannamalai in Zuid India.